AVH-kurssit auttavat sopeutumaan

"Vaimo sairastui muutama vuosi sitten ja pyrittiin menemään jotenki päivä kerralla tätä tautia eteenpäin. Vaikia oli välissä ymmärtää jatkuvaa väsymystä ja unentarvetta, mutta sopeutumisvalmennuksessa kertoivat kunnolla tästä taudista. Sai kysyä ammattilaisilta ja puhua muiden läheisten kanssa.  Ammattilaiset puhuivat juuri käytännön kautta tästä taudista, ei käytetty hienoja sanoja. Muiden läheisten tapaamiset olivat parasta, ymmärrystä tuli paljon. Ei olla yksin."  

Sairastuneen läheinen Esa


AVH-kurssit

AVH-kurssi on kuntoutusta, joka edistää aivoverenkiertohäiriön sairastaneen ja hänen läheisensä valmiuksia toimia elinympäristössään mahdollisimman täysipainoisesti uudessa elämäntilanteessa. 

Kurssilla saat tietoa aivoverenkiertohäiriöistä, niiden hoidosta, kuntoutuksesta ja sosiaaliturvapalveluista muuttuneessa elämäntilanteessa. Kurssilla tapaat myös muita aivoverenkiertohäiriön sairastaneita ja heidän läheisiään ja sinulla on mahdollisuus jakaa kokemuksia heidän kanssa ja saada heiltä vertaistukea. 

AVH-kurssi on ammattilasten ohjaamaa ryhmäkuntoutusta, jossa yhdessä vertaisten kanssa keskusteleminen ja toimiminen on tärkeä voimavara. Kursseilla asiantuntijoina toimivat mm. neurologi, psykologi, sosiaalityöntekijä, fysioterapeutti ja toimintaterapeutti. Hoitohenkilökunta on kurssilaisten käytettävissä koko kurssin ajan. 

Lisätietoa AVH-kursseista, kurssille hakemisesta sekä kurssien rahoituksesta saat Aivoliiton sivuilta

Sopeutumisvalmennuskurssilla käytiin retkellä Turun Yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa. Upea paikka ja mukava hetki porukalla. Kuvaaja: Minna Hyötylä


"Ymmärsin sairauteni vasta kun sain jutella muiden sairastuneiden kanssa sopeutumisvalmennuskurssilla. Ymmärsin, etten ole tämän sairauden kanssa yksin. Sain yhden hyvän ystävän sen kurssin kautta ja olemme viestitelleet paljon kurssin jälkeen. On myös helppo käsittää hänen oireitaan ja ongelmiaan, kun on itsekin sairastunut. Joskus nauretaan vatsat kipeiksi, musta huumori on parasta tässäkin sairaudessa, ainakin meille."                                 -Sairastunut Johanna